Woodimpex
Floral
Laburbum
Laburbum x wattereri vossii (salcam)

Se poate conduce atat ca si arbust cat si ca arbore fiind foarte decorativ in perioada infloritului. Inflorescenta poate atinge 40-50 cm si culoarea este aurie intens. Prefera spatiile insorite si se planteaza cel mai adesea individual.
huja-occidentalis
Thuja occidentalis Smaragd(Tuia cu forma cilindrica, verde inchis/ Arborele vietii)

Arbust rasinos rustic fara pretentii la conditiile de mediu si intretinere.Poate atinge valori de 10-12 m h si 3-5 m Ѳ, dezvoltand o coroana piramidala. Prezinta frunze solziforme mici, verzi care imbraca complet lujerul. Datorita acestor avantaje si comportamentului docil( la taiere) sunt foarte folositi in amenajarile peisagere. Se planteaza izolat in grupuri sau garduri vii, in vase pentru decorul interioarelor.
acer-platanoides
Acer platanoides (artar/paltin de camp)

Poate atinge valori de 20-25 m h si 10-15 m Ѳ, fiind un arbore mare cu crestere rapida tipic climatelor reci. Prezinta o forma rotunjita, foliaj amplu verde deschis, lucios care in toamna se coloreaza in galben-ocru sau portocaliu. Inflorescenta este spectaculoasa cu ciorchini erecti, galbeni si apare in luna martie.Poseda unul dintre cele mai frmoase parfumuri fiind indicat entru decorarea aleilor, strazilor din oras, deoarece rezista si atmosferei poluate.
Cultivarul „Emerald queen” atinge valori de 15 m h si 5 m. Prezinta o coroana care mai intai este ingusta si erecta apoi devine rotunda la maturitatea plantei. Frunzele late de cca. 18 cm la aparitie sunt rosii si vara verzi, iar toamna devin galbene.
Artarii sunt arbori cu frunze caduce care se adapteaza mai bine la climate temperate si reci. Interesanti pentru rusticitatea lor, pentru foliajul aproape in toate cazurile de tip palmat, care in timpul taomnei prezinta culori atractive si intense. Iubesc soarele sau penumbra si terenurile bine afanate si drenate.
atropurpurea
Berberis thunbergi "Atropurpurea"(dracila japoneza cu frunze purpurii)

Decoreaza prin frunze rosii pe toata perioada anului daca este amplasata la lumina iar in conditii de umbra devin verzi. Prezinta spini simpli, poate atinge valori de 1- 1,5 m h si se preteaza la tuns, de aceea este recomandata folosirea ei in garduri vii joase dar merge atat plantata individual cat si in grupuri.
 
berberis
Berberis x ottawensis "Superba"(dracila cu frunze purpurii)

Folosita si pentru garduri libere, acest cultivar prezinta un foliaj caduc vinetiu inchis care , la fel ca si „Atropurpurea” daca este pusa in conditii de umbra frunzele devin verzi. Prefera zonele insorite si se preteaza atat plantata individual cat si in grupuri.
sufruticosa
Buxus sempervirens „Sufruticosa”(cimisir cu forma globuloasa)

Prezinta foliaj persistent verde lucios care imbraca lujerii subtiri, drepti si flexibili. Prefera spatiile insorite dar rezista foarte bine si la semiumbra sau umbra puternica. De asemenea este rezistent la poluare dar foarte sensibil la urina de caine. Se preteaza atat plantata individual, in grupuri cat si in garduri vii joase.
emerald
Euonymus fortunei "Emerald gaiety" (salba cu bordura alba)

Arbust cu tulpini taratoare, repente, decorativ prin frunzele de culoare alb cu verde sau galben cu verde. Este sensibila la ger preferand spatii insorite, expuse la soare. Se preteza ca si planta acoperitoare de sol, poate fi plantata si individual sau in grupuri.
Juniperus
Juniperus horizontalis "Grey owl"(ienupar de Virginia cu frunze gri)

Arbust care atinge valori de 0.50 m h si 1.50 m/ 1.20-1.50 m h si 3 m avand o forma rasfranta. Prezinta un foliaj de o valoare decorativa mare prin finetea si intesitatea culorii albastre si conuri de 0.5-0.8 mm tot de culoare albastra. Se comporta foarte bine pe terenurile inclinate( marginile autostrazilor, taluzuri) si suporta terenurile calcaroase.
Juniperus pfitzeriana
Juniperus pfitzeriana "Mint julep"(ienupar cu frunze verzi)

Arbust care atinge valori de 0.40-0.50 m h si 1.50-2 m / 1.50-2 m h si 3-4 m. Frunzele sunt mai rasfirate de culoare verde decorative. Se utilizeaza in grupuri, rocarii sau vase.
Dwarf Blue
Lavandula angustofolia "Dwarf Blue" (lavanda)

Specie cu forma pitica tardiva care prezinta flori albastre mov care apar in iulie-august. Suporta bine spatiile insorite si se utilizeaza mai ales pentru acoperirea solului.
dud/fragar
Morus alba "Pendula" (dud/fragar)

Arbore de marimea III (10-15 m h) avand portul altoit ce prezinta ramuri pendente. Frunzele prezinta dimorfism foliar ( 2 tipuri de frunze). Decoreaza prin frunzis si portul care este dat de lujerii care se curbeaza in jos.
spirea japonica alba
Spiraea japonica "Albiflora"( spirea japonica alba)

Arbust ce atinge valori de 0,60 m, tufa avand un contur rotunjit cu flori numeroase grupate in corimbe albe. Prezinta inflorire estivala decorand din iulie pana in septembrie iar frunzele sunt caduce. Se comporta foarte bine la soare, de aceea nu suporta umbra completa. Decoreaza atat prin flori si frunze cat si prin portul in sine.
 
carmaz cu fruct rosu purpuriu/ pocnitori
Symphoricarpos x chenaultii( carmaz cu fruct rosu purpuriu/ pocnitori)

Arbust ornamental cu aspect de tufa bine adaptat conditiilor de mediu, cu frunze caduce. Formeaza o tufa larga cu flori albe ce decoreaza din mai pana in iunie succedate de bacele rosii. Se utilizeaza ca si planta acoperitoare, izolat, in grupuri sau garduri vii.
Thujopsis dolobrata
Thujopsis dolobrata

Arbore de marimea III (8-10 m h) ce formeaza o coroana piramidala. Decoreaza prin frunze solziforme, pieloase, lucioase de culoare verde intens cu linii albe pe partea inferioara si prezinta conuri globuloase de 2 cm.
Roseum
Viburnum opulus "Roseum"/ "Sterile"(bulgare de zapada/ calin)

Arbust ce atinge valori de 3-4 m h si este caracterizat de forma globuloasa, frunze caduce, cime sferice, de 5-6 cm. Florile sunt albe, uneori cu nuante rozii, frunzele sunt verzi, toamna devin purpurii. Se planteaza izolat sau in grupuri arbustive.
Weigella florida
Weigella florida

Arbust ce poate atinge valori de 0.80-1 m h. Prezinta frunze simple, ovate, eliptice, cu marginea rosie, fin serata si varful ascutit. Florile sub forma de cupa prezinta diferite nuante de la roz la rosu intens. Sunt specii cu mari pretentii fata de lumina rustice de talie mica sau mijlocie, ramurile purtand terminal inflorscente deosebit de decorative. Se utilizeaza solitar, in grupuri sau asociate cu alte plante.
Wisteria sinensis (glicina)
Wisteria sinensis (glicina)

Atingand valori de 20 m h, este specia cea mai raspandita care decoreaza incepand cu aprilie-mai prin inflorescente lungi de 30 pana la 50 cm in nuante de albastru si violet. Este o liana viguroasa, invadatoare. Putine plante pot realiza un decor atat de puternic, fiind in perioada infloritului un manunchi imens de flori. Florile sunt grupate in ciorchini penduli de culoare alb-violet. Pentru a se dezvolta bine are nevoie de locuri luminoase cu mult soare direct, un sol fertil si bine drenat. Pentru stimularea infloririi se taie anual.
Cotoneaster horizontalis (cotoneaster)
Cotoneaster horizontalis (cotoneaster)

Arbust de 1-1.5 m h. Prezinta tulpini repente si cresteri in plan orizontal. Frunzele sunt foarte mici de 0.5-max 1 cm, de culoare verde lucios, glabre dispuse in acelasi plan iar toamna se coloreaza in rosu. Florile sunt mici de culoare roz, fructele sunt niste bace rosii sferice ce raman pe planta pana la venirea frigului.Frunzele sunt caduce, persistente sau semipersistente. Decoreaza prin fructe si flori si se utilizeaza in rocarii, taluzuri sau ca si acoperitor de sol.
 
Boulevard
Chamaecyparis pisifera "Boulevard"( chiparos cu frunze argintii)

Arbust ce atinge valori de 2-2.50 m h si 1-1.50 m ce prezinta o forma conica, crestere lenta, frunzele sunt aromate, verzi argintii cu nuante vinetii iarna. Rustic, este sensibil la excesul de calcar in sol.Pentru conservarea formei conice, uniforme si compacte se recomanda efectuarea taierilor in mod repetat. Se planteaza individual, in grupuri arbustive dar este foarte decorativ si in vase.
Ginkgo biloba(arborele pagodelor)
Ginkgo biloba(arborele pagodelor)

Arbore de dimensiuni mari cu tulpina dreapta, garnisita de ramuri neregulat verticilate. Prezinta doua feluri de lujeri (lungi si scurti) pe care se pot observa cicatricile frunzelor cazute. Frunzele caduce au limbul latit in forma de evantai, pieloase, lung petiolate, verzi vara si aurii toamna decorative. Fructele sunt galbene carnoase . Bine adaptat mediului, prefera solurile fertile, revene, profunde, expuse la soare.
 
Juniperus sabina
Juniperus sabina „Hicksii” (cetina de negi)

Arbust ce atinge valori de 0.30-0.40 m h si 1-1.20 m / 0.50-0.60 m h si 1.50-1.80m ce prezinta o forma rasfirata cu vegetatia compacta. Formeaza o tufa deasa, compacta, pusa in evidenta de frunzele glauce, vinetii toamna.
Picea pungens
Picea pungens (molid intepator)

Arbust conifer ce atinge valori de 0.50-3 m h si 0.50-1.50 m si care prezinta crestere lenta. Are forma conica cu ramurile echilibrate rasfrante. Frunzele sunt dese dispuse circular de culoare verde glauc foarte decorativ.
  

Pozele sunt realizate in parcul Woodimpex si toate drepturile sunt rezervate.
Pentru lista completa de plante va rugam sa vizitati pagina: lista preturi

 
SC WOODIMPEX PARC SRL
ROMOS, DN7, FERMA HAMEI, JUDETUL HUNEDOARA
J20/156/2002
RO6408581
Soluţie oferită de